duminică, 15 martie 2009

TREPTE CATRE CER



Odata cu mireasma primaverii, cu firisoarele de iarba care se inalta spre lumina, cu pasarelele care ciripesc vesele, a venit postul sf. Pasti. El ne da posibilitatea, sa ne adancim in noi insine si sa meditam cu toata profunzimea, la menirea noastra pe acest pamant, la scopul vietii si sa ne gandim la existenta ce va fi, dincolo de moarte.
Trepte catre Cer sunt cele 49 de zile, in care vom putea urca ajutati in permanenta de iubirea lui Hristos. Si vom urca cu siguranta, daca in fiecare zi vom reusi sa ne detasam citeva minute de problemele cotidiene, care nu se mai sfarsesc niciodata si vom constientiza prezenta divina in casa si viata noastra.
El asteapta cu aceeasi dragoste sa-I deschidem inima, sa vorbim cu El despre toate problemele care ne framanta, traind intr-o lume ce pare ca si-a pierdut complet busola. Si nu are nevoie de rugaciunea noastra, pentru ca osti ingeresti il lauda neincetat. Dar din mila si dragoste se coboara la noi atunci cand il chemam. Pentru ca iubeste fiecare om in parte asa cum este. Si nu are pe nimeni de pierdut. De aceea a venit in lume. Ca sa ne invete cum sa castigam viata vesnica in Imparatia sa. Si a murit in chinuri cumplite pe cruce pentru noi. O jertfa mare pentru fiecare suflet, pe care l-a rascumparat cu propriul sange..
Sa urcam cum putem, dar sa urcam treptele catre cer. Sa credem, sa speram si sa iubim pe Dumnezeu si intreaga lui creatie. Sa facem voia lui, sa-I cerem iertare pentru tot raul facut. Sa ne marturisim pacatele si sa mergem dupa El in saptamana patimilor sarutand Sf cruce pe care s-a jertfit. Iar la capat vom vedea mareata sarbatoare a Sfintei Invieri si vom simti acea pace si bucurie pe care nu o poate da nimic din lumea asta. Caci la capat ne va astepta Hristos cel inviat sa ne dea sfanta sa binecuvantare.

Niciun comentariu: