duminică, 6 decembrie 2009

UN MOS DRAG     Un Mos drag noua. Un Sfant iubit si cunoscut care prevesteste pe Mos Craciun. Un aducator al bucuriei, un exemplu al bunatatii si al omeniei. A stiut sa iubeasca si sa daruiasca. A dat fara sa judece. A avut grija de copiii, tineret, batrani si de cei care se gaseau in mari lipsuri. Si ne transmite peste veacuri sa-i urmam. Sa daruim cu dragoste si vom simti bucuria sufletului. Sa daruim ca lui Hristos si vom dobandi mult mai mult. Sa iubim si vom fi iubiti. Sa iertam si vom fi iertati. Numai asa vom simti bucuria sarbatorilor. Si sa nu uitam ca undeva un copil sarman, cu hainute uzate, flamand si fara speranta, lipsit de bucuriile copilariei, asteapta cu ghetutele la usa, plangand ,ajutor.
     Sa cautam acel copil si sa-i aducem bucurie. Sa simta ca Sfintii lucreaza mereu si ne invata sa facem bine. Sa stie ca Mos Craciun nu face diferenta intre un copil sarac si bogat, ci ii iubeste pe toti la fel, asa cum Dumnezeul Iubirii ne iubeste pe toti si ne poarta de grija in orice clipa a vietii.

ZILE DE ASTEPTARE    Zile dulci de asteptare. Orasul s-a pregatit de sarbatoare. Lumini in diferite forme si culori iti trezesc in suflet bucuria copilariei, iar mirosul de rasina al brazilor impodobiti iti amintesc ca e vremea colindelor, ca se apropie cu pasi parca prea rapezi cele mai frumoase sarbatori.
     Craciunul cea mai indragita sarbatoare, ne umple de fiecare data sufletul de bucurie, de pace, de liniste. Pluteste un mister ciudat in noaptea minunata. Si noi devenim deodata cu totii copii, bucurandu-ne de venirea lui Mos Craciun. Uitam pentru moment de griji, de nacazuri si ne lasam purtati cu gandul spre pestera saraca din Betleem unde isi avea salasul o Fecioara Sfanta si un Prunc Dumnezeesc. Ne amestecam printre pastorii care aud cum canta coruri ingeresti, vestind nasterea cea sfanta, mergem cu magii veniti din departari sa ne inchinam pruncului, cautam printre multimea de stele steaua calauzitoare.
       Zile dulci de asteptare in care trebuie sa ne pregatim sufletul, acest mare dar al Domnului. Trebuie sa il facem curat prin spovedanie, sa alungam tot ce a fost rau si murdar in viata noastra. Si sa deschidem larg usile sufletului curat, ca in el sa coboare Domnul Iisus, asa cum a coborat in pestera din Betleem. Si sa ne aduca lumina, pace si putere ca sa putem strabate pina la capat drumul intortochiat si plin de neprevazut al vietii. Si doar asa vom simti bucuria de a trai si de a ne bucura de tot ce e frumos in viata noastra, iar cu cei ce ne inconjoara vom trai in intelegere si armonie.