duminică, 15 martie 2009

GANDURI DE PRIMAVARA


A venit primavara dar e inca frig. Natura se trudeste sa iasa din starea de vegetatie spre o noua viata. Si soarele straluceste din ce in ce mai mult. Ziua e mai mare si din nou va fi plin de seva vietii pe pamantul inghetat.
A venit primavara si noi ca si natura trebuie sa ne trudim, sa ne dezmortim sufletele inghetate si sa pasim spre o noua primavara a vietii. Din aceasta saptamana am inceput si noi sa urcam treapta cu treapta acea tainica scara care ne ridica incet dar sigur spre Soarele Iisus Hristos si spre lumina sfintei invieri. E greu pentru noi cei de astazi obisnuiti cu confortul, dornici sa ne satisfacem si cele mai neansemnate capricii. Orice urcus in viata e greu, dar acesta e un examen al dragostei noastre pentru Acela care ne daruieste totul si ne-a iubit mult jertfindu-se ca sa ne salveze. Imparatul cerului si al pamantului a baut paharul umilintei, al chinurilor cumplite si a mortii pe cruce, ca sa ne ridice din nou pe noi cei de astazi. Prin spovedanie si impartasirea cu trupul si singele sau ne impacam cu Dumnezeu, iar El coboara in sufletele noastre aducand acea pace divina pe care nu o gasim pe acest pamant.
Sa vrem sa urcam si sa il rugam pe Domnul sa ne ajute si vom vedea ca mana nevazuta a proniei sale Dumnezeiesti ne va ajuta, ne va ridica spre lumina sfintei invieri, iar le capat ne asteapta Imparatul slavei sa ne primeasca nevazut in sfintele sale brate si sa ne umple inima de bucuria sfintei sale biruinte.

Niciun comentariu: