vineri, 2 octombrie 2009

INCEPUT DE TOAMNA



      O toamna frumoasa cu soare cald ne face trecerea mai usoara spre anotimpul rece. O toamna bogata care abunda in legume si fructe de tot felul ne face sa ne indulcim de bunatatile pamantului. Vrem sau nu vrem sa credem, dar acolo sus, exista Cineva care ne vegheaza cu dragoste permanenta, care are grija de echilibrul naturii, in parte distrus de noi. El are grija sa rodeasca pamantul si sa dea ploi la vreme, pentru  hrana oamenilor. Asemeni unui Parinte bun isi face datoria fata de noi. Dar noi ne-o facem?
      Grijile vietii acesteia ne acapareaza tot timpul. Zile in sir alergam, pe drumul anevoios al vietii, zbatandu-ne sa obtinem mereu cate ceva. Apoi altceva. Mereu nemultumiti de tot ce am obtinut, nu stim sa ne bucuram cu adevarat de fiecare clipa a vietii. De sanatatea asa cum e, de soare , de natura, de dragostea celor din jur.
      Credem ca totul ni se cuvine, uitand de Dumnezeu, de menirea noastra si de darurile primite de la El. Nu ii acordam nici macar jumatate de ora pe zi pe motiv ca nu avem timp.
        A venit toamna, cu soarele ei mangaietor. Mai avem timp sa ne deschidem ochi sufletului si sa punem ordine in viata noastra. Sa ascultam chemarea clopotelor in zorii duminicilor, la sfintele biserici, sa il chemam in ajutor in toate problemele vietii, sa ne impacam cu El si atunci vom simti in suflete mangaierea calda a luminii Lui, asemeni caldurii dulci a zilelor frumoase de toamna.

Niciun comentariu: