duminică, 6 decembrie 2009

ZILE DE ASTEPTARE



    Zile dulci de asteptare. Orasul s-a pregatit de sarbatoare. Lumini in diferite forme si culori iti trezesc in suflet bucuria copilariei, iar mirosul de rasina al brazilor impodobiti iti amintesc ca e vremea colindelor, ca se apropie cu pasi parca prea rapezi cele mai frumoase sarbatori.
     Craciunul cea mai indragita sarbatoare, ne umple de fiecare data sufletul de bucurie, de pace, de liniste. Pluteste un mister ciudat in noaptea minunata. Si noi devenim deodata cu totii copii, bucurandu-ne de venirea lui Mos Craciun. Uitam pentru moment de griji, de nacazuri si ne lasam purtati cu gandul spre pestera saraca din Betleem unde isi avea salasul o Fecioara Sfanta si un Prunc Dumnezeesc. Ne amestecam printre pastorii care aud cum canta coruri ingeresti, vestind nasterea cea sfanta, mergem cu magii veniti din departari sa ne inchinam pruncului, cautam printre multimea de stele steaua calauzitoare.
       Zile dulci de asteptare in care trebuie sa ne pregatim sufletul, acest mare dar al Domnului. Trebuie sa il facem curat prin spovedanie, sa alungam tot ce a fost rau si murdar in viata noastra. Si sa deschidem larg usile sufletului curat, ca in el sa coboare Domnul Iisus, asa cum a coborat in pestera din Betleem. Si sa ne aduca lumina, pace si putere ca sa putem strabate pina la capat drumul intortochiat si plin de neprevazut al vietii. Si doar asa vom simti bucuria de a trai si de a ne bucura de tot ce e frumos in viata noastra, iar cu cei ce ne inconjoara vom trai in intelegere si armonie.

Un comentariu:

Antiignorantu spunea...

sa va pregatiti sufleteste ptr. ceea ce va urma ....